Składniki:
- 3 arkusze papieru ryżowego
- 1 sznycel z indyka lub niewielka pierś z kurczaka
- 1 marchewka
- 1 mała papryka
- 3 liści kapusty pekińskiej
- ketchup
Sposób przygotowania:
Sznycla lub pierś myjemy, oczyszczamy i wycieramy ręcznikiem papierowym. Kroimy w kostkę lub paski. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tartce o grubych oczkach. Paprykę, myjemy, oczyszczamy z pestek, kroimy w kostkę lub paski. Z kapusty pekińskiej odcinamy twarde części. W misce mieszamy mięso, marchewkę, paprykę z ulubionymi przyprawami. Smażymy na patelni do zarumienienia mięsa i warzyw. W ciepłej wodzie maczamy arkusze papieru ryżowego. Na desce lub blacie układamy arkusz papieru, nakładamy kapustę pekińską, warzywa i polewamy ketchupem. Zawijamy w jakikolwiek sposób. Następnie wrapy smażymy na lekko natłuszczonej patelni pod przykrywką, aż do zarumienienia. Wrapy podajemy z ulubionym sosem.