Mam bzika na punkcie truskawek i mogę je jeść pod każdą postacią. Drugim daniem, które ubóstwiam jest owsianka. Zdrowa i pożywna z dodatkami niskokalorycznymi, a do tego jakimi smacznymi! Najlepsza na śniadanie, które dodaje energii na resztę dnia. W dzisiejszym wpisie prezentuje ją z truskawkami i bananem. Pycha!
Składniki:
- szklanka truskawek
- 1 mały dojrzały banan
- 3 łyżki płatków owsianych
- opcjonalnie - 1 łyżeczka miodu
Sposób przygotowania:
Płatki owsiane wsypujemy do miseczki i zalewamy wrzątkiem. Robimy to 15 minut przed podaniem, ale można dzień wcześniej, aby płatki napęczniały i zmiękły. Truskawki wrzucamy do garnka, aby zrobiła się konsystencja jak na konfiturę. Do smaku można dodać łyżeczkę miodu. Jak płatki zmiękły i napęczniały wrzucamy do oddzielnego garnka i gotujemy (można dodać odrobinę wody lub mleka). Banana kroimy na cienkie plastry. Wszystkie składniki odpowiednio przyrządzone wrzucamy do jednej miseczki i mieszamy.
Smacznego!