Składniki:
- 100 g śledzia a'la matjas
 - 225 g mieszanki warzyw z ziemniakami mrożonych
 - 100 g pieczarek
 - 150 g papryki czerwonej
 - 100 g kiszonej kapusty
 - 15 g ketchupu o obniżonej zawartości cukru
 - 10 g majonezu light
 - 10 ml oleju rzepakowego do smażenia
 - przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany
 - 50 ml szota YourShot
 
Sposób przygotowania:
Pieczarki i paprykę umyć. Z papryki usunąć gniazda nasienne. Pieczarki i paprykę pokroić w drobną kostkę. Na dobrze rozgrzaną patelnię wrzucić mrożone warzywa, dodać pieczarki, paprykę, kapustę kiszoną i przyprawy. Smażyć ok. 10-15 minut na małym ogniu. Po usmażeniu dodać pokrojone w kostkę śledzie oraz ketchup i majonez. Całość dokładnie wymieszać. Przed posiłkiem wybić szot.
Smacznego!



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz