Bez mięsne danie, ale za to z dużą ilością warzyw. To wszystko podane z kluskami od Buchcik!
Składniki:
- 200 g klusek na parze
- 200 g kalafiora
- 100 g puree z dyni
- 50 g cebuli białej
- 150 g pomidorków
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany
- 10 ml oleju do smażenia
Sposób przygotowania:
Kalafior umyć, podzielić na mniejsze różyczki. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować 10 minut. Między czasie kluski przygotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Pomidorki umyć i podzielić na połówki. Na bardzo dobrze rozgrzaną patelnię z olejem wrzucić cebulę, lekko zeszklić. Dodać puree z dyni, pomidorki i ugotowany kalafior. Całość smażyć przez ok. 5-6 minut na małym ogniu. Gotowe warzywa podawać z kluskami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz