środa, 10 września 2025

Francuska zupa cebulowa z roladkami nadziane twarogiem wędzonym i cebulą

Wyśmienite danie z wykorzystaniem francuskiej zupy cebulowej od Wish Bone, podanej z roladkami z ciasta francuskiego nadziane twarogiem wędzonym i cebulą. 

Składniki:

Roladki
  • 375 g ciasta francuskiego
  • 250 g twarogu wędzonego
  • 100 g cebuli białej
  • 10 ml oleju rzepakowego do smażenia
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany

Sposób przygotowania:
Roladki
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Na patelni z olejem zeszklić cebulę. Dodać rozdrobniony twaróg wędzony. Dodać przyprawy. Smażyć przez ok. 5 minut na małym ogniu. Gotowe nadzienie przełożyć na spód ciasta francuskiego. Zawinąć ciasto, podzielić na roladki. Smażyć w air fray'erze przez 15 minut w 180 stopniach lub piec w piekarniku przez 20 minut w 180 stopniach.

Zupę zagotować. Podawać z gotowanymi roladkami.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz