czwartek, 2 maja 2024

Ciasto owsiane z puddingiem czekoladowym i konfiturą pomarańcza z lawendą

Bardzo lekkie, szybkie oraz rozpływające się w ustach ciasto owsiane, gdzie w roli głównej jest konfitura pomarańcza z lawendą od Niebo  w Gębie! Koniecznie polecam je przygotować!



Składniki:
  • 2 jaja
  • 20 g erytrytolu
  • 100 g banana bez skórki
  • 200 g puddingu czekoladowego wysokobiałkowego
  • 50 g płatków owsianych 
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g konfitury pomarańcza z lawendą

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodać roznieconego banana, pudding czekoladowy oraz płatki owsiane - całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch położyć konfiturę. Całość piec przez 45 minut w 170 stopniach.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz