Składniki:
- 125 g sera solankowego wędzonego
 - 50 g suchej kaszy kuskus po marakońsku
 - 200 g kiszonego kalafiora w różowej zalewie
 - 100 g ogórka gruntowego
 - 200 g pomidora
 - 150 g papryki żółtej
 - 10 ml oliwy z oliwek
 - przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, zioła prowansalskie
 
Sposób przygotowania:
Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Ogórki, pomidora i paprykę dokładnie umyć. Ogórki pokroić w plastry, pomidora pokroić w ósemki, paprykę oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Kalafiora odsączyć z zalewy. Ser solankowy wędzony pokruszyć w dłoniach. Kaszę wymieszać z ogórkami i papryką. Zaserwować z pozostałymi składnikami. Całość posypać przyprawami i polać oliwą z oliwek.
Smacznego! 


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz