wtorek, 28 czerwca 2022

Sałatka z mozzarellą light, pomidorkami, papryką czerwoną, mikroliśćmi rukwi wodnej i olejem lnianym

Sałatki pełne zieleni można jeść o każdej porze roku. Proponuję przygotowanie z mozzarellą light, pomidorkami, papryką czerwoną, mikroliśćmi rukwi wodnej od Pokarm Życia oraz olejem lnianym. 





Składniki:
  • 125g mozzarelli light 
  • 100g pomidorków
  • 100g papryki czerwonej
  • 25g mikroliści rukwi wodnej
  • 10ml oleju lnianego
  • przyprawy: pieprz, sól, zioła prowansalskich

Sposób przygotowania:
Pomidorki oraz paprykę czerwoną dokładnie umyć i oczyścić z nasion (w przypadku papryki). Pokroić na mniejsze porcje. Mozzarellę light odsączyć z zalewy i pokroić w drobną kostkę. Do miski wrzucić mikroliście rukwi wodnej, pomidorki, paprykę, mozzarellę light, olej lniany oraz przyprawy. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na kilka minut.

Smacznego!  

1 komentarz:

  1. Super pomysł na szybką i lekką letnią sałątkę. W taką pogodę takie uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń