Prosty i szybki pomysł na obiad dla osób dbających o zdrowe odżywianie i nie tylko! Super propozycja na wykorzystanie kiszonej kapusty z marchewką od Moryń!
Składniki:
- 100g mięsa mielonego z indyka
- 150g ziemniaków
- 200g kiszonej kapusty z marchewką
- 10ml oleju lnianego
- przyprawy: pieprz czarny, czosnek granulowany, zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
Mięso mielone wymieszać z przyprawami i uformować kotlecik. Ziemniaki dokładnie umyć i pokroić w mniejsze porcje. Ugotować na parze przez ok. 15-20 minut. Gotowy kotlecik i ziemniaki podać z kiszoną kapustą z marchewką. Polać olejem lnianym.
Smacznego!
Ooo, smaki dzieciństwa, moja babcia przygotowywała podobne danie na obiad :D Muszę sobie przypomnieć ten smak. Dzięki a za inspirację!
OdpowiedzUsuń