Czy są tutaj miłośnicy kawy i czekolady? To ciasto jest specjalnie dla nich! Połączenie kawy, banana i czekolady to niebo!
Składniki:
Brownie
- 2 jaja
- 40g erytrytolu
- 20g oleju kokosowego
- 100g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 10g kakao
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100g (1 szt) banana
- 50ml kawy
Polewa czekoladowa
- 30g gorzkiej czekolady
- 20g masła 82%
- płatki migdałowe - do dekoracji
Sposób przygotowania:
Brownie
Jaja z erytrytolem utrzeć na puszystą masę. Dodać olej kokosowy, mąkę, proszek do pieczenia, kakao. Wymieszać. Kolejno dodać rozgniecionego banana i napar z kawy. Całość ponownie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec w 180 stopniach przez 30-35 minut.
Polewa czekoladowa
Gorzką czekoladę z masłem rozpuścić na bardzo małym ogniu. Polać ostudzone ciasto. Posypać płatkami migdałowymi. Odstawić do zastygnięcia.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz