wtorek, 12 lipca 2016

Ciastka z ciecierzycy z masłem orzechowym

Bardzo rzadko wykonuję jakiekolwiek ciastka, ale tym razem postanowiłam przygotować z warzywa. Dokładnie z ciecierzycy z dodatkiem masła orzechowego. Niebo w gębie! Rozpływają się w ustach, dzięki delikatnej strukturze. Polecam! :)



Składniki:
12-14 sztuk

  • puszka odsączonej ciecierzycy
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżki miodu naturalnego
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • aromat waniliowy

Sposób przygotowania: 
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera. Blendujemy, aż powstanie jednolita, gęsta konsystencja. Następnie za pomocą łyżeczki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia tworzymy ciastka. Kolejno za pomocą widelca wykonujemy wzór. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 12-15 minut w 180 stopniach.

Smacznego!


10 komentarzy:

  1. Wszystkie składniki mam, do tego wygląda na to, że można to zrobić w mniej niż 30 minut więc chętnie spróbuję. Zastąpię chyba tylko masło orzechowe innym składnikiem, bo nie przepadam za nim.

    OdpowiedzUsuń
  2. A :D Cieciorka jest genialna. :D Ma tyle zastosowań, że łohohoh :D

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo ciekawe ciastka, zapisuję pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm ciekawe te ciasteczka :> Słyszałam już o takich, ale jeszcze okazji jeść nie miałam :>

    OdpowiedzUsuń
  5. Super, z niewielu składników takie pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam takie proste przepisy... w dodatku bezglutenowe

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetny pomysł, masło orzechowe mogę jeść łyżeczkami :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń