Sezon na truskawki dobiega końca, więc jak jest możliwość trzeba korzystać. W roli głównej nie są truskawki, ale fasola. Warzywo i owoc? Dlaczego nie! Takie połączenia są najlepsze!
Składniki:
Składniki:
- 1 puszka odsączonej czerwonej fasoli
- 1 jajko
- 1 banan
- 1 łyżka karobu
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- aromat śmietankowy
- truskawki
Sposób przygotowania:
Do blendera wrzucamy przepłukaną i odsączoną fasolę, jajko, pokrojonego banana, karob, proszek do pieczenia i aromat śmietankowy. Wszystko dokładnie blendujemy. Gotową masę przelewamy do natłuszczonej formy. Następnie na wierzch układamy truskawki lekko je wpychając. Ciasto pieczemy przez 40-4 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Przepisy masz fantastyczne. To ciasto będzie genialnym deserem na upalną sobotę;-))
OdpowiedzUsuńCiekawe ;)
OdpowiedzUsuńWygląda niezwykle smakowicie, muszę spróbować bezjajecznej wersji :)
OdpowiedzUsuńjakie pomysłowe i zdrowe:)
OdpowiedzUsuńCzy fasola jest wyczuwalna? Słyszałam o takim połączeniu ale nie mam odwagi spróbować....
OdpowiedzUsuńNie. ;) Polecam do przygotowania, bo naprawdę jest smaczne. :)
UsuńSmakowicie wygląda! Już od dawna chcę zrobić ciasto fasolowe, ale jednoporcjowe i o to jest! Na pewno wypróbuję przepis! :)
OdpowiedzUsuńhttp://justdaaria.blogspot.com/
Ile gram tej fasoli?
OdpowiedzUsuń240g. :)
Usuńuwielbiam to połączenie <3
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis :))
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na ciasto, musze wypróbować
OdpowiedzUsuńJuż tak długo planuję ciasto fasolowe, koniecznie muszę takie upiec :-)
OdpowiedzUsuńWygląda fantastycznie! Już dawno chodzą za mną takie zdrowe przysmaki.
OdpowiedzUsuńMuszą być smaczne. Mniam ...
OdpowiedzUsuńKusisz mnie zrobieniem ciasta z użyciem czerwonej fasoli - wygląda przepysznie:)!
OdpowiedzUsuńAle ekstra! Uwielbiam ciacha w takich małych porcjach bo jak upiekę to jest zagrożenie, że wciągnę pół blachy :)
OdpowiedzUsuńJuż od dawna szykuje się na ciasto fasolowe, muszę w końcu zrobić. Twoje wygląda świetnie! :)
OdpowiedzUsuńwyglada bardzo apetycznie :) musze sprobowac!
OdpowiedzUsuń