czwartek, 14 listopada 2024

Ciasto ryżowe z bananem, jabłkiem, śliwką i figą wzbogacone w kwasy Omega-3

Idealne ciasto na niedzielne przedpołudnie. Moc owoców sprawią, że deser jest aksamitnie słodki! Warto sięgnąć po kwasy Omega-3 pochodzące z alg morskich od Norsan.



Składniki:
  • 2 jaja
  • 50 g erytrytolu
  • 10 ml oleju rzepakowego
  • 50 g mąki ryżowej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • 100 g banana bez skórki
  • 150 obranego jabłka
  • 50 g świeżej śliwki
  • 30 g świeżej figi
  • 5 ml kwasów Omega-3 z alg morskich 

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, rozgniecionego banana, mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać. Następnie wrzucić pokrojone w kostkę jabłko i śliwkę - wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch ułożyć świeżą figę. Piec przez 40 minut w 180 stopniach. W czasie konsupmcji warto sięgnąć po kwasy Omega-3 z alg morskich.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz