Składniki:
- 2 jaja
- 50 g erytrytolu
- 10 ml oleju rzepakowego
- 100 g banana bez skórki
- 100 g jabłka
- 100 g obranej marchewki
- 50 g mąki ryżowej
- 20 g orzechów włoskich
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- aromat
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, rozgniecionego banana, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i aromat. Całość dokładnie wymieszać. Do masy dodać starte na grubych oczkach jabłko oraz marchewkę. Kolejno dodać posiekane orzechy - całość wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 35 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz