Składniki:
- 2 jaja
- 50 g erytrytolu
- 1/4 łyżeczki pieprzu cytrusowego Maqaw
- 10 ml oleju rzepakowego
- 50 g płatków owsianych
- 50 g mąki jaglanej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 210 g jogurtu śmietankowego Maluta
- 85 g świeżej brzoskwini bez pestki
- aromat
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, pieprz cytrusowy, płatki owsiane, mąkę i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać. Dodać pół opakowania jogurtu - wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch ułożyć pokrojoną w kostkę brzoskwinię. Piec przez 45 minut w 180 stopniach. Ciasto po upieczeniu ostudzić, wyjąć w formy. Następnie przekroić na pół i nanieść drugą połowę jogurtu. Włożyć do lodówki na 2-3 godziny.
Smacznego!
Pyszne ciasto z intrygującym składnikiem. Spróbuję koniecznie :)
OdpowiedzUsuń