Składniki:
- 400 g rostbefu wołowego z kością w całości
- 300 g cukinii
- 150 g marchewki
- 100 g czerwonej cebuli
- 100 g żółtej papryki
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, zioła prowansalskie
- 10 ml oleju do smażenia
Sposób przygotowania:
Wszystkie warzywa umyć, marchewkę i cebulę obrać. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w plastry. Cukinię utemperować za pomocą temperówki do warzyw, postąpić podobnie z marchewką (temperówka z formą na spaghetti). Rostbef dokładnie umyć, osuszyć i lekko natrzeć solą z obu stron. Warzywa lekko dusić z odrobiną wody. Rostbef smażyć z każdej strony po 3 minuty. Całość podawać na ciepło.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz