Czy ktoś nie lubi naleśników, zwłaszcza na słodko? Raczej nie! Połączenie ricotty od Moja Formagia oraz orzechów włoskich to raj!
Składniki:
Naleśniki
- 2 jaja
- 50g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 100 ml wody lub mleka
- 5ml oleju do smażenia
Nadzienie
- 100g ricotty
- 10g erytrytolu
- 10g orzechów włoskich
Sposób przygotowania:
Naleśniki
Jaja wymieszać z mąką i wodą. Odstawić na ok. 5-10 minut. Naleśniki smażyć na bardzo dobrze rozgrzanej patelni z olejem.
Nadzienie
Ricottę wymieszać z erytrytolem i posiekanymi orzechami włoskimi. Całość wymieszać.
Usmażone naleśniki przełożyć nadzieniem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz