czwartek, 23 grudnia 2021

Pełnoziarniste naleśniki z ricottą i orzechami włoskimi

Czy ktoś nie lubi naleśników, zwłaszcza na słodko? Raczej nie! Połączenie ricotty od Moja Formagia oraz orzechów włoskich to raj!


Składniki:

Naleśniki

  • 2 jaja
  • 50g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 100 ml wody lub mleka
  • 5ml oleju do smażenia
Nadzienie
  • 100g ricotty
  • 10g erytrytolu
  • 10g orzechów włoskich 
Sposób przygotowania:
Naleśniki
Jaja wymieszać z mąką i wodą. Odstawić na ok. 5-10 minut. Naleśniki smażyć na bardzo dobrze rozgrzanej patelni z olejem.
Nadzienie
Ricottę wymieszać z erytrytolem i posiekanymi orzechami włoskimi. Całość wymieszać.

Usmażone naleśniki przełożyć nadzieniem.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz