Szybki obiad lub kolacja z wykorzystaniem sałatki z czerwonej kapusty od Moryń? Dlaczego nie! Bardzo polecam! Z dodatkiem piersi kurczaka i ziemniaków to niebo w gębie!
Składniki:
- 100g piersi kurczaka
- 150g ziemniaków
- 200g sałatki z czerwonej kapusty
- przyprawy: czosnek granulowany, pieprz czarny, zioła prowansalskich
- 10ml oleju lnianego
Sposób przygotowania:
Pokrojoną pierś kurczaka wymieszać w przyprawach. Ziemniaki dokładnie umyć i pokroić na mniejsze porcje. Pierś kurczaka i ziemniaki gotować na parze przez 15-20 minut. Podać z sałatką z czerwonej kapusty. Danie polać olejem lnianym.
Smacznego!
To coś dla mnie. Takie dania jadam często choć bez oleju lnianego. Nie znam nawet jego smaku.
OdpowiedzUsuńSmacznego ;)