czwartek, 14 października 2021

Pierś kurczaka z ziemniakami i sałatką z czerwonej kapusty

Szybki obiad lub kolacja z wykorzystaniem sałatki z czerwonej kapusty od Moryń? Dlaczego nie! Bardzo polecam! Z dodatkiem piersi kurczaka i ziemniaków to niebo w gębie! 



Składniki:

  • 100g piersi kurczaka
  • 150g ziemniaków
  • 200g sałatki z czerwonej kapusty
  • przyprawy: czosnek granulowany, pieprz czarny, zioła prowansalskich
  • 10ml oleju lnianego 

Sposób przygotowania:
Pokrojoną pierś kurczaka wymieszać w przyprawach. Ziemniaki dokładnie umyć i pokroić na mniejsze porcje. Pierś kurczaka i ziemniaki gotować na parze przez 15-20 minut. Podać z sałatką z czerwonej kapusty. Danie polać olejem lnianym.

Smacznego! 


1 komentarz:

  1. To coś dla mnie. Takie dania jadam często choć bez oleju lnianego. Nie znam nawet jego smaku.
    Smacznego ;)

    OdpowiedzUsuń