czwartek, 3 grudnia 2020

Pieczone wegańskie kotleciki z tofu, słonecznikiem łuskanym, siemię lnianym i ziołami prowansalskimi

Idealny posiłek dla wegetarian, wegan czy zwyczajnych "mięsożerców". Wegańskie kotleciki, które smakują wyśmienicie, a z dodatkiem słonecznika łuskanego, siemię lnianego i ziół prowansalkich to niebo w gębie!




Składniki:


Sposób przygotowania:
W misce umieścić tofu z zalewą - rozgnieść go. Dodać olej, wodę, mąkę orkiszową, słonecznik łuskany, siemię lniane, zioła prowansalskie oraz pozostałe przyprawy. Całość dokładnie wymieszać łyżką oraz dłonią. Wilgotnymi dłońmi uformować kotleciki. Następnie piec przez 25-30 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Oooo mniam! Jestem mięsożercą, ale takie kotleciki pałaszowałbym równo :D Ciekawe czy nadałyby się jako wkładka do wegeburgera?

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają pysznie, dzięki za super inspirację dla wegan ;)

    OdpowiedzUsuń