wtorek, 8 stycznia 2019

Sernik daktylowy

Sernik inny od klasycznego? Zawsze warto spróbować innych smaków, bo człowiek poznaje świat całe życie.



Składniki:

  • 2 jaja
  • 2 łyżki erytrytolu
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 3 łyżki mąki np. gryczanej
  • 2 łyżki sproszkowanych daktyli
  • 250g (opakowanie) twarogu półtłustego
  • aromat 
Sposób przygotowania:
Żółtka oddzielamy od białka. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy erytrytol. ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy olej kokosowy, ponownie miksujemy. Kolejno dodajemy mąkę, daktyle, twaróg i aromat. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec szpatułką dodajemy ubite białka. Dokładnie mieszamy, ale nie za długo. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz