czwartek, 24 stycznia 2019

Ciasto ciecierzycowo-kokosowe

Mieszanka dwóch zupełnie innych smaków. Ciecierzyca i kokos? A w dodatku w postaci ciasta? Warto przygotować dla gości!



Składniki:

  • 2 jaja
  • 4 łyżki cukru trzcinowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 4 łyżki mąki z ciecierzycy
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • aromat

Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z cukrem na puszystą pianę, następnie dodajemy olej i ponownie miksujemy. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Całość dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz