czwartek, 31 stycznia 2019

Pączkowiec twarogowy

Jesteśmy na przysłowiowej "diecie", a uwielbiamy pączki? Znalazłam świetną alternatywę dla tradycyjnych pączków! Ciasto obi się w zaledwie 5 minut! Dosłownie! Smak niczym nie odbiega od tradycyjnych smażonych na głębokim oleju. Idealne dla gości!




Składniki:

  • 2 jaja
  • 40 ml syropu z agawy/klonowego/daktylowego
  • 250g (1 opakowanie) twarogu półtłustego
  • 1 szklanka dowolnej mąki (najlepiej pełnoziarnistej)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:
Do miski umieszczamy jaja, twaróg i syrop. Dokładnie blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy szpatułką. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.

Smacznego!


3 komentarze: