wtorek, 20 listopada 2018

Gofry budyniowe z twarożkiem kokosowym

Kolejna propozycja gofrów, ale tym razem z wykorzystaniem budyniu! Gofry są bardzo delikatne i chrupiące. Z dodatkiem twarożku kokosowego są jeszcze lepsze!



Składniki:

  • 2 jaja
  • 5 tabletek słodziku
  • 40g (1 opakowanie) budyniu np. śmietankowego
  • szczypta proszku do pieczenia
  • cynamon
  • aromat 
Twarożek kokosowy:
  • 4 łyżki mąki kokosowej + 1 szklanka ciepłej wody
  • 2 tabletki słodziku
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Masę przelewamy do bardzo dobrze rozgrzanej gofrownicy. Pieczemy ok. 10 minut.

Twarożek kokosowy: Słodzik zalewamy wodą, następnie dodajemy mąkę. Dokładnie mieszamy i odstawiamy.

Upieczone gofr podajemy z twarożkiem.

Smacznego!

3 komentarze:

  1. Naprawdę uważasz, że używanie słodzika jest zdrowe?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Badania naukowe udowodniły, że słodziki, są śmiertelne tylko dla szczurów. Wszystko jest dla ludzi, wszystko jest z umiarem, to nic nie szkodzi. :)

      Usuń
  2. Zjadłabym, ale nie zjem bo nie mam gofrownicy :D Ten twarożek ciekawy :-)

    OdpowiedzUsuń