Szybkie, zdrowe i lekkie danie bez mięsne. Warto to swojego jadłospisu wprowadzić strączki oraz jeszcze więcej warzyw i produktów z pełnego przemiału, gdyż w ten sposób dostarczamy jeszcze więcej witamin oraz błonnika pokarmowego.
Składniki:
Składniki:
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 1/4 różyczki brokułu
- 100g makaronu pełnoziarnistego
- 1 łyżka oleju lnianego
Sposób przygotowania:
Do wrzącej osolonej wody wrzucamy makaron, a w oddzielnym garnku brokuł. Makaron gotujemy ok. 10 minut, natomiast brokuł ok.5. Fasolę płuczemy pod zimną wodą. Gotowe danie polewamy olejem lnianym.
Smacznego!
Ja nie lubię sałatek makaronowych tak na "sucho" :) więc pewnie dodałabym oliwę z oliwek z przyprawami :)
OdpowiedzUsuńU mnie często takie danie się pojawia! :)
OdpowiedzUsuńhttp://justdaaria.blogspot.com/
Super pomysł :)
OdpowiedzUsuńTo połączenie wszystkich smaków, które lubię:)
OdpowiedzUsuń