Uwielbiam eksperymentować w kuchni! Uwielbiam piec ciasta, bo kocham słodkości! Ach, co za wyznania! Ciasto z twarogiem i mąką kukurydzianą? Świetny smakołyk do kawy czy herbaty.
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 4 łyżki miodu naturalnego
- 1 kostka twarogu półtłustego
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- szczypta proszku do pieczenia
- cynamon
- aromat
Sposób przygotowania:
Do miski umieszczamy wszystkie składniki. Całość dokładnie blendujemy na gęstą i gładką masę. Surowe ciasto przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Mam pytanie - szklanka to 200 gram? Kostka tez 200 gram?
OdpowiedzUsuń1 szklanka mąki kukurydzianek - ok. 115g
Usuń1 kostka twarogu - 250g
Ale pyszności :)
OdpowiedzUsuńNiech no tylko podepniemy piekarnik! <3
OdpowiedzUsuńWygląda na mocno zbite, czyli sycące wystarczająco w jednym kawałku. Biorę! :)
OdpowiedzUsuńCiasto z tego co widzę jest ciężkie i zbite? Bo właśnie takie lubię najbardziej a od dawna szukam fajnego przepisu na ciasto kukurydziane :)
OdpowiedzUsuń