czwartek, 15 marca 2018

Ciasto kukurydziane z twarogiem

Uwielbiam eksperymentować w kuchni! Uwielbiam piec ciasta, bo kocham słodkości! Ach, co za wyznania! Ciasto z twarogiem i mąką kukurydzianą? Świetny smakołyk do kawy czy herbaty.



Składniki:

  • 2 jaja
  • 4 łyżki miodu naturalnego
  • 1 kostka twarogu półtłustego
  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • szczypta proszku do pieczenia
  • cynamon
  • aromat

Sposób przygotowania:
Do miski umieszczamy wszystkie składniki. Całość dokładnie blendujemy na gęstą i gładką masę. Surowe ciasto przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

6 komentarzy:

  1. Mam pytanie - szklanka to 200 gram? Kostka tez 200 gram?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 1 szklanka mąki kukurydzianek - ok. 115g
      1 kostka twarogu - 250g

      Usuń
  2. Niech no tylko podepniemy piekarnik! <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda na mocno zbite, czyli sycące wystarczająco w jednym kawałku. Biorę! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciasto z tego co widzę jest ciężkie i zbite? Bo właśnie takie lubię najbardziej a od dawna szukam fajnego przepisu na ciasto kukurydziane :)

    OdpowiedzUsuń