W jaki sposób można wykorzystać sok z 100% owoców? Upiec szybkie ciasto! Tym razem ciasto, które przygotowałam jest z sokiem z jeżyn. wyśmienity smak i aromat! Na pewno wypiek kilkakrotnie będzie gościł na stołach.
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 2 łyżki erytrytolu
- 3 łyżki mąki ryżowej
- 1 łyżka oleju
- szczypta proszku do pieczenia
- cynamon
- 1/4 szklanki soku z jeżyn
- aromat
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Całość dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez ok. 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Trochę mi to ciasto snikersa przypomina ;)
OdpowiedzUsuńW związku z tym, że w ogóle nie mogę sobie wyobrazić...konsystencji, charakteru, czy czegoś, czego nazwać nie umiem ;) bo smaku umiem...jeżyny sa genialne ;) ....zrobię ;)
OdpowiedzUsuń