czwartek, 23 listopada 2017

Ciasto z sokiem z jeżyn

W jaki sposób można wykorzystać sok z 100% owoców? Upiec szybkie ciasto! Tym razem ciasto, które przygotowałam jest z sokiem z jeżyn. wyśmienity smak i aromat! Na pewno wypiek kilkakrotnie będzie gościł na stołach.



Składniki:

  • 2 jaja
  • 2 łyżki erytrytolu
  • 3 łyżki mąki ryżowej
  • 1 łyżka oleju
  • szczypta proszku do pieczenia
  • cynamon
  • 1/4 szklanki soku z jeżyn 
  • aromat

Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Całość dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez ok. 30 minut w 180 stopniach.

Smacznego!


2 komentarze:

  1. Trochę mi to ciasto snikersa przypomina ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. W związku z tym, że w ogóle nie mogę sobie wyobrazić...konsystencji, charakteru, czy czegoś, czego nazwać nie umiem ;) bo smaku umiem...jeżyny sa genialne ;) ....zrobię ;)

    OdpowiedzUsuń