Do puddingu z tapioki wykorzystałam sok z czarnego bzu, który nadaje znakomity smak dla deseru. Świetna alternatywa dla nie zdrowych przekąsek, które smakują identycznie, ale są o wiele zdrowsze!
Składniki:
Składniki:
- 3,5 łyżki perełek z tapioki
- 1/2 szklanki wody
- 1/2 szklanki soku z czarnego bzu
- 1 łyżka eryrytolu lub ksylitolu
Sposób przygotowania:
Perełki z tapioki zalewamy wodą i odstawiamy na godzinę. po upływie czasu dolewamy sok i dodajemy erytrytol lub ksylitol, gotujemy na małym ogniu przez ok. 10-15 minut. Deser najlepiej smakuje na zimno.
Smacznego!
Tapioka jest, sok z bzu mam, chęci są - idę robić ;)
OdpowiedzUsuńInteresujący pomysł. Muszę spróbować przygotować :)
OdpowiedzUsuń