wtorek, 21 listopada 2017

Pudding z tapioki i sokiem z czarnego bzu

Do puddingu z tapioki wykorzystałam sok z czarnego bzu, który nadaje znakomity smak dla deseru. Świetna alternatywa dla nie zdrowych przekąsek, które smakują identycznie, ale są o wiele zdrowsze!



Składniki:

  • 3,5 łyżki perełek z tapioki
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki soku z czarnego bzu
  • 1 łyżka eryrytolu lub ksylitolu
Sposób przygotowania:
Perełki z tapioki zalewamy wodą i odstawiamy na godzinę. po upływie czasu dolewamy sok i dodajemy erytrytol lub ksylitol, gotujemy na małym ogniu przez ok. 10-15 minut. Deser najlepiej smakuje na zimno.

Smacznego!


2 komentarze:

  1. Tapioka jest, sok z bzu mam, chęci są - idę robić ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Interesujący pomysł. Muszę spróbować przygotować :)

    OdpowiedzUsuń