W końcu rozpoczął się tegoroczny sezon na truskawki! Te owoce można umieszczać dosłownie w każdym daniu. Ja przygotowałam po raz kolejny omlet ryżowy, ale z dodatkiem syropem zero kalorii od Warszawski Koks.
Składniki:
Składniki:
- 3 łyżki mąki ryżowej
- 2 jajka
- 10 tabletek słodziku
- szczypta proszku do pieczenia
- aromat śmietankowy
- truskawki
- syrop orzechowo-karmelowy ZERO KALORII
- olej kokosowy do smażenia
Sposób przygotowania:
Jajka z słodzikiem ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i aromat śmietankowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Masę przelewamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Smażymy z obu stron do zarumienienia. Podajemy z truskawkami i syropem orzechowo-karmelowym
Smacznego!
Ale apetyczny!
OdpowiedzUsuńApetyczny i dietetyczny :D pyszności z moimi ulubionymi owocami do tego :) Jeszcze jakiś pyszny koktajl do tego byłby idealny :)
OdpowiedzUsuńtrzeba jeść truskawki bo z malinami w tym roku może być słabo http://www.sadyogrody.pl/handel_i_dystrybucja/106/prognozy_cenowe_skupu_malin_nie_sa_optymistyczne,5821.html
OdpowiedzUsuńNo cóż, trzeba cieszyć się tym co mamy :) Truskawki można jeść w wielu postaciach, więc prędko się nie znudzą :)
OdpowiedzUsuńWygląda to absolutnie pysznie!
OdpowiedzUsuńI tak smakuje, wczoraj wypróbowałam przepis :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
http://www.przepisnamlodosc.pl/
Oj zazdroszczę Ci tych truskawek:)
OdpowiedzUsuńOjejku ale to apetycznie wygląda! już zgłodniałam :)
OdpowiedzUsuńTen syrop 'zero kalorii' - czy Wy ludzie naprawde myslicie ze jest zdrowy?!
OdpowiedzUsuń