wtorek, 7 czerwca 2016

Omlet ryżowy z truskawkami i syropem zero kalorii

W końcu rozpoczął się tegoroczny sezon na truskawki! Te owoce można umieszczać dosłownie w każdym daniu. Ja przygotowałam po raz kolejny omlet ryżowy, ale z dodatkiem syropem zero kalorii od Warszawski Koks.



Składniki:


Sposób przygotowania:
Jajka z słodzikiem ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i aromat śmietankowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Masę przelewamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Smażymy z obu stron do zarumienienia. Podajemy z truskawkami i syropem orzechowo-karmelowym

Smacznego!


8 komentarzy:

  1. Apetyczny i dietetyczny :D pyszności z moimi ulubionymi owocami do tego :) Jeszcze jakiś pyszny koktajl do tego byłby idealny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. trzeba jeść truskawki bo z malinami w tym roku może być słabo http://www.sadyogrody.pl/handel_i_dystrybucja/106/prognozy_cenowe_skupu_malin_nie_sa_optymistyczne,5821.html

    OdpowiedzUsuń
  3. No cóż, trzeba cieszyć się tym co mamy :) Truskawki można jeść w wielu postaciach, więc prędko się nie znudzą :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda to absolutnie pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  5. I tak smakuje, wczoraj wypróbowałam przepis :)
    Pozdrawiam,
    http://www.przepisnamlodosc.pl/

    OdpowiedzUsuń
  6. Oj zazdroszczę Ci tych truskawek:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ojejku ale to apetycznie wygląda! już zgłodniałam :)

    OdpowiedzUsuń