czwartek, 28 kwietnia 2016

Jajecznica a'la omlet z pomidorem i pieczarkami

Na początku spodziewałam się, że wyjdzie omlet, ale wyszło jak wyszło. Bardzo smaczna i sycąca jajecznica z pomidorem i pieczarkami.



Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 pomidor
  • 2 pieczarki
  • przyprawy: czosnek granulowany, pieprz cytrynowy, suszony koperek, jarzynka
  • olej kokosowy do smażenia

Sposób przygotowania:
Warzywa myjemy i kroimy w kostkę. Do miseczki wbijamy jajka, roztrzepujemy i dodajemy przyprawy i ponownie mieszamy. Na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym wrzucamy warzywa i dusimy kilka minut, aż będą lekko miękkie i lekko posypujemy jarzynką. Następnie wlewamy roztrzepane jajka. Smażymy, aż do ścięcia powierzchni i energicznym ruchem mieszamy masę jajeczną. Gotową jajecznicę podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

4 komentarze:

  1. Pyszna jajecznica i taka na bogato :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. taką jajecznicę mogę jeść codziennie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Robiłam kiedyś coś podobnego, pycha. :D

    OdpowiedzUsuń