niedziela, 16 grudnia 2018
sobota, 15 grudnia 2018
czwartek, 13 grudnia 2018
Placuszki kakaowo-piernikowe
Święta coraz bliżej. Kakao i przyprawa do piernika kojarzy się tylko z Bożym Narodzeniem. Unoszący się zapach z kuchni sprawia, że ślinka cieknie!
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 5 tabletek słodziku
- 3 łyżki mąki orkiszowej
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- szczypta proszku do pieczenia
- aromat
Sposób przygotowania:
Jaja uciermy z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Podajmy z swoimi ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
wtorek, 11 grudnia 2018
Ciasto dyniowo-kakaowe
Niesamowite ciasto z warzywem. Królową jesieni, którą można wykorzystać na słodko i na wytrawnie. Ciasto dwukolorowe, bardzo aromatyczne i smaczne! Polecam wypróbować!
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 3 łyżki erytrytolu
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 3 łyżki mąki orkiszowej
- 1 łyżka kakao
- szczypta proszku do pieczenia
- cynamon
- aromat
- 1/2 szklanki dyni
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Dodajemy pozostałe składniki, oprócz kakao. Całość dokładnie miksujemy. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy kakao. Miksujemy. Do natłuszczonej formy przelewamy masę bez kakao. Następnie na środek wlewamy masę kakaową. Rozmieszczamy widelcem. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Subskrybuj:
Posty (Atom)