wtorek, 11 grudnia 2018

Ciasto dyniowo-kakaowe

Niesamowite ciasto z warzywem. Królową jesieni, którą można wykorzystać na słodko i na wytrawnie. Ciasto dwukolorowe, bardzo aromatyczne i smaczne! Polecam wypróbować!




Składniki:

  • 2 jaja
  • 3 łyżki erytrytolu
  • 1 łyżka oleju kokosowego 
  • 3 łyżki mąki orkiszowej
  • 1 łyżka kakao
  • szczypta proszku do pieczenia
  • cynamon
  • aromat 
  • 1/2 szklanki dyni

Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Dodajemy pozostałe składniki, oprócz kakao. Całość dokładnie miksujemy. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy kakao. Miksujemy. Do natłuszczonej formy przelewamy masę bez kakao. Następnie na środek wlewamy masę kakaową. Rozmieszczamy widelcem. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz