wtorek, 15 lipca 2025

Crème Brûlée z wanilią Bourbon

Prostota z nutą wykwintności? Owszem, a to za sprawą Crème Brûlée z wanilią Bourbon od Rians!


Składniki:


Sposób przygotowania:
Crème Brûlée z wanilią Bourbon przygotować według instrukcji podanej na opakowaniu. Ciepły deser podawać z kawą lub herbatą.

Smacznego! 

poniedziałek, 14 lipca 2025

Sałatka z tofu wędzonym, orzeszkami, miksem sałat, papryką, cukinią, ogórkiem, rzodkiewką, cebulą czerwoną i oliwą

Sałatka z mnóstwem warzyw oraz dodatków od Kuchnia Zdrowia to istna bomba witaminowa oraz kopalnia składników mineralnych! Idealny posiłek na letnie, przepiękne dni... 



Składniki:
2 porcje

Sposób przygotowania:
Tofu wędzone odsączyć i pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Paprykę oczyścić z ziaren i pokroić w drobną kostkę, cukinię pokroić w cienkie plastry, ogórka pokroić w plastry, rzodkiewkę pokroić w cienkie plastry, cebulę czerwoną pokroić w piórka. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać orzeszki, miks sałat, przyprawy oraz oliwę - całość dokładnie wymieszać. Sałatkę odstawić na 10-15 minut w celu przegryzienia smaków.

Smacznego! 

czwartek, 10 lipca 2025

Kokosowe ciasto fasolowe z bananem, gruszką i morelami

Lato w pełni, więc jest to idealna pora na wykorzystanie sezonowych owoców. Ciasto fasolowe z bananem, gruszką i morelami, a z dodatkiem mąki kokosowej od Kuchnia Zdrowia to sama rozkosz!



Składniki:
  • 2 jaja
  • 50 g erytrytolu
  • 100 g banana bez skórki
  • 240 g czerwonej fasoli konserwowej
  • 50 g mąki kokosowej
  • 20 g kakao
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g gruszki
  • 100 g moreli bez pestek

Sposób przygotowania:
Czerwoną fasolę dokładnie odsączyć i przepłukać pod zimną, bieżącą wodą. Wrzucić do miski, wbić jaja, dodać banana, erytrytol, mąkę kokosową, kakao, proszek do pieczenia i aromat. Całość zblendować na gęstą, gładką masę. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch ułożyć pokrojone w drobną kostkę gruszkę oraz morele. Piec przez 40-45 minut w 180 stopniach.

Smacznego!