photo © Pinterest
niedziela, 8 czerwca 2025
czwartek, 5 czerwca 2025
Comber jagnięcy z kiszoną marchewką, kimchi i czarnuszką
Wyśmienite, pełne smaku danie z wykorzystaniem jagnięciny smażonej w air fray'erze, kiszonej marchewki, kimchi oraz czarnuszki od Królewska Spiżarnia!
Składniki:
- 200 g combra jagnięcego z kością
- 150 g kiszonej marchewki
- 150 g kimchi
- czarnuszka
- przyprawy: sól, pieprz, przyprawa kebab-gyros
Sposób przygotowania:
Jagnięcinę dokładnie umyć, osuszyć i natrzeć przyprawami. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny lub całą noc. Umieścić w air fray'erze i smażyć przez 15 minut w 200 stopniach (po połowie czasu mięso przełożyć na drugą stronę). Gotowe mięso podawać z kiszoną marchewką, kimchi i czarnuszką.
Smacznego!
wtorek, 3 czerwca 2025
Ciasto owsiane z bananem, śliwką, gruszką, poduszkami zbożowymi i batonem czekoladowym
Bardzo szybkie ciacho owsiane z owocami oraz poduszkami zbożowymi i batonem czekoladowym od Super Krówka.
Składniki:
- 2 jaja
- 20 ml oleju
- 80 g erytrytolu
- 200 g mąki owsianej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g banana bez skórki
- 80 g śliwki bez pestki
- 80 g gruszki
- 50 g wegańskich bezglutenowych poduszeczek z cynamonem bez dodatku cukru
- 40 g batony z mlecznej czekolady bez dodatku cukru
- aromat
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, mąkę, proszek do pieczenia, aromat i rozgniecionego banana. Całość dokładnie wymieszać. Następnie dodać pokrojone w kostkę śliwkę i gruszkę - ponownie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch położyć poduszki zbożowe oraz posiekanego batona. Piec przez 35 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
niedziela, 1 czerwca 2025
Subskrybuj:
Posty (Atom)