photo © Pinterest
niedziela, 9 marca 2025
czwartek, 6 marca 2025
Współpraca z "Pasieka Paproć"
"Pasieka Paproć" jest polską pasieką powstałą w 2012 roku. Oferuje naturalne miody i pyłek pszczeli z własnej pasieki. Nasze produkty pszczele pochodzą z serca Beskidu Wyspowego
Zgodnie z historią początkowo było tylko 5 rodzin w ulach warszawskich kombinowanych. Już po 3 latach było 30 rodzin pszczelich. Przez wiele lat bardzo intensywnie poznawano tajemnice tych rewelacyjnych owadów. W 2020 było już 50 rodzin pszczół, a pasieka zaczęła hodowle oraz selekcje matek pszczelich.
Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazło się:
- miód spadziowy iglasty
- miód wielokwiatowy
- pyłek pszczeli
- miód nektarowo-spadziowy
- miód lipowo-spadziowy
Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!
Zapraszam do zakupów!
wtorek, 4 marca 2025
Smażony schab w air fray'erze z pomarańczą, mandarynką, cebulą, pieczarkami i mikroliścmi
Proste, szybkie i pełnowartościowe danie. Smażony z air fray'era schab wieprzowy idealnie komponuje się z pomarańczą, mandarynką, cebulą oraz mikroliśćmi od Vita Verma Farms!
Składniki:
- 140 g schabu wieprzowego w plastrach
- 200 g pomarańczy bez skór
- 150 g mandarynki bez skóry
- 100 g cebuli białej
- 100 g pieczarek
- 20 g mikroliści kolendry
- 20 g mikroliści bazylii
- 20 g mikroliści kalarepy czerwonej
- 20 g mikroliści grochu Afilla
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, przyprawa do mięsa wieprzowego
Sposób przygotowania:
Schab dokładnie umyć, osuszyć. Owoce pokroić w plastry. Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka. Pieczarki dokładnie umyć, obrać i pokroić w cienkie plastry. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać przyprawy, dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc. Po upływie czasu składniki przełożyć do formy i smażyć w air fray'rze przez 15-20 minut w 200 stopniach.
Smacznego!
niedziela, 2 marca 2025
Subskrybuj:
Posty (Atom)