niedziela, 9 marca 2025

czwartek, 6 marca 2025

Współpraca z "Pasieka Paproć"

"Pasieka Paproć" jest polską pasieką powstałą w 2012 roku. Oferuje naturalne miody i pyłek pszczeli z własnej pasieki. Nasze produkty pszczele pochodzą z serca Beskidu Wyspowego

Zgodnie z historią początkowo było tylko 5 rodzin w ulach warszawskich kombinowanych. Już po 3 latach było 30 rodzin pszczelich. Przez wiele lat bardzo intensywnie poznawano tajemnice tych rewelacyjnych owadów. W 2020 było już 50 rodzin pszczół, a pasieka zaczęła hodowle oraz selekcje matek pszczelich. 




Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazło się:











Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!

Zapraszam do zakupów! 

wtorek, 4 marca 2025

Smażony schab w air fray'erze z pomarańczą, mandarynką, cebulą, pieczarkami i mikroliścmi

Proste, szybkie i pełnowartościowe danie. Smażony z air fray'era schab wieprzowy idealnie komponuje się z pomarańczą, mandarynką, cebulą oraz mikroliśćmi od Vita Verma Farms!



Składniki:

Sposób przygotowania:
Schab dokładnie umyć, osuszyć. Owoce pokroić w plastry. Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka. Pieczarki dokładnie umyć, obrać i pokroić w cienkie plastry. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać przyprawy, dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc. Po upływie czasu składniki przełożyć do formy i smażyć w air fray'rze przez 15-20 minut w 200 stopniach.

Smacznego!