wtorek, 18 czerwca 2024

Ciasto z borówkami i wegańskim majonezem Cremajo 20%

Bardzo smaczne, szybkie i sezonowe ciasto z wykorzystaniem wegańskiego majonezu Cremajo 20% od Cremajo! Koniecznie trzeba zrobić!



Składniki:
  • 2 jaja
  • 50 g erytrytolu
  • 50 g Cremajo 20%
  • 100 g banana bez skórki
  • 100 g mąki ryżowej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • aromat
  • 50 g borówek amerykańskich

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem i wegańskim majonezem na puszystą masę. Następnie dodać rozgniecionego banana, mąkę, proszek do pieczenia oraz aromat. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch ułożyć umyte i osuszone borówki. Piec przez 45 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

niedziela, 16 czerwca 2024

czwartek, 13 czerwca 2024

Współpraca z " Starck’s Food Polska Cremajo"

"Starck’s Food Polska Cremajo" to rodzinna polska firma stacjonująca w Bydgoszczy. Swoją wieloletnią tradycję zawdzięcza pasji oraz zamiłowaniu w to co robi. Marka znana jest przede wszystkim z wegańskich kremów Cremajo. Jest to wegański odpowiednich tradycyjnego majonezu. 

Dlaczego Cremajo? Wegański krem z 100% naturalnych składników, a przede wszystkim bez jaj, bez laktozy, bez glutenu oraz o obniżonej zawartości tłuszczu.. W ofercie można znaleźć szeroki wybór wspominanych kremów tj. cremajo czosnek, cremajo curry czy cremajo 40%.


Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazło się:







Zapraszam do zakupów!
Już wkrótce na blogu pojawią przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!

wtorek, 11 czerwca 2024

Barszcz biały z sercami drobiowymi i makaronem

Barszcz biały jest jedno z popularnych zup w Polsce. Warto wypróbować barszcz biały od Bracia Piskarkowie z dodatkiem serc drobiowych i makaronu! Przepychota!



Składniki:
  • 100 g serc drobiowych
  • 10 ml oleju do smażenia
  • 500 ml barszczu białego
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany
  • 50 g makaronu suchego

Sposób przygotowania:
Do wrzącej osolonej wody wrzucić makaron - gotować przez 8 minut. Między czasie na patelnię wrzucić umyte i oczyszczone serca drobiowe. Dodać olej oraz przyprawy - smażyć 2-3 minuty. Następnie usmażone serca wrzucić do garnka i zalać wodą. Zagotować i gotować jeszcze przez 2-3 minuty. Następnie wlać barszcz biały - dokładnie wymieszać i gotować jeszcze przez 3 minuty. Gotową zupę podać z ugotowanym makaronem.

Smacznego!