niedziela, 9 czerwca 2024

czwartek, 6 czerwca 2024

Szparagi fioletowe z rabarbarem i serkiem kremowym zapiekane w cieście francuskim

Bardzo szybkie, smaczne i popisowe danie z wykorzystaniem szparagów fioletowych od Szparag Wielkopolski z dodatkiem rabarbaru oraz serka śmietankowego zapiekane w cieście francuskim.



Składniki:
  • 1 opakowanie (375 g) ciasta francuskiego
  • 250 g szparagów fioletowych
  • 100 g obranego rabarbaru
  • 135 g serka śmietankowego z przyprawami "Piątnica"

Sposób przygotowania:
Szparagi dokładnie oczyścić i umyć. Wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować 8 minut. Po ugotowaniu szparagi odsączyć. Na blaszce wyłożyć ciasto francuskie, posmarować serkiem śmietankowym. Ułożyć na to ugotowane szparagi i pokrojony w kostkę rabarbar. Piec przez 25 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

wtorek, 4 czerwca 2024

Współpraca z "Szparag z Wielkopolski"

"Szparag z Wielkopolski" to gospodarstwo rolne znajdujące się w województwie Wielkopolskim. Wspomniane gospodarstwo rolne jest prowadzone przez Henryka Kąckiego oraz jego rodzinę z wykorzystaniem 100-letnich rodzinnych doświadczeń w produkcji oraz uprawie szparag. Od 1990 roku rodzina podjęła decyzje w pełni wyspecjalizowaniu się w produkcji szparaga.   




Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszym gospodarstwem. W paczce znalazło się:
Zapraszam do zakupów!
Już wkrótce na blogu pojawią przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!