photo © Pinterest
niedziela, 9 czerwca 2024
czwartek, 6 czerwca 2024
Szparagi fioletowe z rabarbarem i serkiem kremowym zapiekane w cieście francuskim
Bardzo szybkie, smaczne i popisowe danie z wykorzystaniem szparagów fioletowych od Szparag Wielkopolski z dodatkiem rabarbaru oraz serka śmietankowego zapiekane w cieście francuskim.
Składniki:
- 1 opakowanie (375 g) ciasta francuskiego
- 250 g szparagów fioletowych
- 100 g obranego rabarbaru
- 135 g serka śmietankowego z przyprawami "Piątnica"
Sposób przygotowania:
Szparagi dokładnie oczyścić i umyć. Wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować 8 minut. Po ugotowaniu szparagi odsączyć. Na blaszce wyłożyć ciasto francuskie, posmarować serkiem śmietankowym. Ułożyć na to ugotowane szparagi i pokrojony w kostkę rabarbar. Piec przez 25 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
wtorek, 4 czerwca 2024
Współpraca z "Szparag z Wielkopolski"
"Szparag z Wielkopolski" to gospodarstwo rolne znajdujące się w województwie Wielkopolskim. Wspomniane gospodarstwo rolne jest prowadzone przez Henryka Kąckiego oraz jego rodzinę z wykorzystaniem 100-letnich rodzinnych doświadczeń w produkcji oraz uprawie szparag. Od 1990 roku rodzina podjęła decyzje w pełni wyspecjalizowaniu się w produkcji szparaga.
Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszym gospodarstwem. W paczce znalazło się:
Zapraszam do zakupów!
Już wkrótce na blogu pojawią przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!
niedziela, 2 czerwca 2024
Subskrybuj:
Posty (Atom)