Składniki:
- 2 jaja
- 40 g erytrytolu
- 10 ml oleju rzepakowego
- 50 g mąki orkiszowej
- 20 g mąki kokosowej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 35 ml kefiru naturalnego
- 100 g banana bez skóry
- 150 g obranej gruszki
- aromat
- kolorowe drażetki do ozdoby
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej oraz rozgniecionego banana. Całość dokładnie wymieszać. Dodać oba rodzaje mąk, proszek do pieczenia, kefir i aromat. Całość ponownie wymieszać. Do masy dodać pokrojoną w kostkę gruszkę - całość wymieszać. Surowe ciasto przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch posypać kolorowymi drażetkami Piec przez 45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!