czwartek, 9 marca 2023

Ślimaczki z ciasta francuskiego i kvargiem waniliowym

Szybkie i bardzo smaczne ślimaczki z ciasta francuskiego i kvargiem waniliowym. Idealnie spiszą się na szybki dodatek dla nadchodzących gości!



Składniki:
  • 300 g (1 opakowanie) ciasta francuskiego
  • 200 g kvargu waniliowego

Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie rozłożyć. Posmarować kvargiem waniliowym. Całość zwinąć w roladę i pokroić. Piec przez 20-25 minut w 180 stopniach.

Smacznego! 

wtorek, 7 marca 2023

Ciasto zebra z białkiem konopnym

Ciasto zebra z wykorzystaniem białka konopnego od Healthfullicious'ly? Oczywiście! Polecam!




Składniki:
  • 2 jaja
  • 50 g erytrytolu
  • 10 ml oleju rzepakowego
  • 120 g banana bez skóry
  • 50 g maki z ciecierzycy
  • 20 g białka konopnego
  • 40 g kakao
  • szczypta proszku do pieczenia
  • aromat
Sposób przygotowania:
Jaja z erytrytolem utrzeć na puszystą masę. Dodać olej i rozgniecionego banana. Ponownie wymieszać. Dodać mąkę, białko konopne, proszek do pieczenia oraz aromat. Całość dokładnie wymieszać. Masę podzielić na pół. Do jednej dodać kakao. Ponownie wymieszać. Do natłuszczonej formy przelewać na zmianę masy surowego ciasta. Piec przez 40-45 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

czwartek, 2 marca 2023

Skyrnik na zimno z galaretkami

Coś innego, może nie nowego, ale w wersji na zimno! Czy są tutaj fani galaretek?! Zachęcam do przygotowania skyrnika na zimno z wykorzystaniem galaretek od Pyszny Sklep!


Składniki:


Sposób przygotowania:
Galaretkę o smaku cytrynowym rozpuścić w 200 ml gorącej wody. Ostudzić i przelać do naczynia. Po całkowitym zastygnięciu przygotować kolejną warstwę. Skyr wymieszać z galaretką o smaku wieloowocowym i 100 ml gorącej wody. Dokładnie wymieszać, ostudzić i przelać na pierwszą warstwę. Po całkowitym zastygnięciu przygotować kolejną warstwę. Galaretkę bursztynową wymieszać z 200 ml gorącej wody. Dokładnie wymieszać, ostudzić i przelać na warstwę z skyrem. Odstawić do całkowitego zastygnięcia.

Smacznego!