wtorek, 10 stycznia 2023

Sałatka z serem pleśniowym, pomidorkami, papryką, ogórkami kiszonymi, pistacjami i miksem sałat

Zbyt duża ilość składników w niniejszej sałatce? Otóż nie! Im więcej tym lepiej! Gościem specjalnym są ogórki kiszone od Vortumnus


Składniki:

  • 100 g sera pleśniowego GOLD
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 100 g papryki czerwonej
  • 100 g ogórków kiszonych kostka
  • 20 g pistacji prażonych niesolonych
  • 160 g miksu sałat z rukolą
  • przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany
  • 10 ml oleju lnianego 
Sposób przygotowania:
Warzywa umyć, osuszyć. Z papryki opróżnić nasiona, pomidorki przekroić na połówki. Ser pleśniowy pokroić w kostkę. Do miski wrzucić miks sałat. Dodać ser pleśniowy, warzywa, pistacje, przyprawy oraz olej lniany. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na 10-15 minut.

Smacznego!

niedziela, 8 stycznia 2023

czwartek, 5 stycznia 2023

Współpraca z "Vortumnus"

"Vortumnus" jest polskim producentem przetworów owocowo-warzywnych typu Premium konfekcjonowanych w słojach o różnej pojemności. Ponadto jest twórcą półproduktów przeznaczonych do cukrownictwa, piekarnictwa oraz lodziarstwa i produktów dla przemysłu cukierniczego B2B.

Historia sięga lat 70-tych. Małżeństwo Maria i Stanisław Wójcik postanowiło założyć drobne przedsiębiorstwo dotyczące przetworów owocowo-warzywnych. Z biegiem lat marka zaczęła się coraz bardziej rozwijać, aż po dzień dzisiejszy, kiedy stało się czołowym polskim producentem w sektorze produktów owocowo-warzywnych. 



Blog po raz kolejny nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znajdowało się:






Zapraszam do zakupów!

Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów! 

wtorek, 3 stycznia 2023

Kakaowe ciasto marchewkowe z vegetellą słonecznikową

Połączenie kakao, marchewki i pasty słonecznikowej?! Brzmi dziwnie? Otóż nie! Vegetella słonecznikowa od Primavika to gość specjalny! 



Składniki:

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej i rozgniecionego banana. Ponownie wymieszać. Następnie dodać kakao, mąkę, proszek do pieczenia. Ponownie wymieszać. Na koniec dodać startą na grubych oczkach marchewkę. Całość wymieszać łyżką. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch nałożyć vegetellę. Piec przez 40-45 minut w 180 stopniach. 

Smacznego!