Dynia - królowa jesieni! Można ją wykorzystać dosłownie wszędzie! Tym razem proponuje przygotowanie ciasta z wykorzystaniem
cukierków COCOC & CARAMEL od YARO! Polecam, niebo w gębie!
Składniki:
- 2 jaja
- 10 ml oleju rzepakowego
- 40 g erytrytolu
- 100 g banana
- 100 g puree z dyni
- 50 g mąki ryżowej
- szczypta proszku do pieczenia
- 2 szt cukierków COCO & CARAMEL
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej oraz rozgniecionego banana. Ponownie wymieszać. Następnie dodać puree z dyni, mąkę ryżową oraz proszek do pieczenia. Całość ponownie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch ułożyć pokrojone cukierki COCO & CARAMEl. Piec przez 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!