Sałatki pełne zieleni można jeść o każdej porze roku. Proponuję przygotowanie z mozzarellą light, pomidorkami, papryką czerwoną,
mikroliśćmi rukwi wodnej od Pokarm Życia oraz olejem lnianym.
Składniki:
- 125g mozzarelli light
- 100g pomidorków
- 100g papryki czerwonej
- 25g mikroliści rukwi wodnej
- 10ml oleju lnianego
- przyprawy: pieprz, sól, zioła prowansalskich
Sposób przygotowania:Pomidorki oraz paprykę czerwoną dokładnie umyć i oczyścić z nasion (w przypadku papryki). Pokroić na mniejsze porcje. Mozzarellę light odsączyć z zalewy i pokroić w drobną kostkę. Do miski wrzucić mikroliście rukwi wodnej, pomidorki, paprykę, mozzarellę light, olej lniany oraz przyprawy. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na kilka minut.
Smacznego!