photo © WeHeartIt
niedziela, 2 maja 2021
czwartek, 29 kwietnia 2021
Vege burgery z włoszczyzną
Posiłków bezmięsnych nigdy dość! Kolejna propozycja na "przemycenie" większej ilości warzyw!
Składniki:
- vege burgery
- 250g mrożonej włoszczyzny
- przyprawy: zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
Vege burgery przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Uformowane burgery umieścić z mrożoną włoszczyzną i ziołami prowansalskimi w naczyniu do pieczenia. Piec przez 45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
wtorek, 27 kwietnia 2021
Kapuśniak z żołądkami drobiowymi i ryżem jaśminowym
Czy są tutaj fani kapuśniaku? Z dodatkiem żołądków drobiowych i ryżu jaśminowego jej smak jest naprawdę fascynujący!
Składniki:
- 100g żołądków drobiowych
- 50g suchego ryżu jaśminowego
- 200g kapusty kiszonej
- przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, zioła prowansalskie
- 1l wody
Sposób przygotowania:
Żołądki drobiowe umyć i pokroić na mniejsze porcje. Kapustę kiszoną odsączyć z nadmiaru wody i pokroić. Do zimnej wody wrzucić żołądki i kapustę kiszoną. Gotować kilka minut. Wrzucić ryż jaśminowy oraz przyprawy. Gotować 10-15 minut.
Smacznego!
niedziela, 25 kwietnia 2021
Subskrybuj:
Posty (Atom)