wtorek, 27 kwietnia 2021

Kapuśniak z żołądkami drobiowymi i ryżem jaśminowym

Czy są tutaj fani kapuśniaku? Z dodatkiem żołądków drobiowych i ryżu jaśminowego jej smak jest naprawdę fascynujący!




Składniki:
  • 100g żołądków drobiowych
  • 50g suchego ryżu jaśminowego
  • 200g kapusty kiszonej
  • przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, zioła prowansalskie 
  • 1l wody
Sposób przygotowania:
Żołądki drobiowe umyć i pokroić na mniejsze porcje. Kapustę kiszoną odsączyć z nadmiaru wody i pokroić. Do zimnej wody wrzucić żołądki i kapustę kiszoną. Gotować kilka minut. Wrzucić ryż jaśminowy oraz przyprawy. Gotować 10-15 minut.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz