czwartek, 18 marca 2021

Zupa ogórkowa z piersią kurczaka i kaszą kuskus

Ogórki kiszone są bogate w bakterie fermentacji mlekowej głownie Lactobacillus i Streptococcus, a co więcej wspomagają prawidłową pracę jelit! Zupa ogórkowa to doskonały posiłek w okresie jesienno-zimowym, gdyż właśnie o tej porze roku brakuje świeżych warzyw. 




Składniki:
  • 100g piersi kurczaka
  • 50g suchej kaszy kuskus
  • 400g ogórków kiszonych
  • 100ml wody z ogórków
  • 10g suszonej włoszczyzny 
  • przyprawy: sól, pieprz, 4 ziela angielskie, 2 liście laurowe
  • 1l wody

Sposób przygotowania:
Ogórki kiszone odsączyć z wody, a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do garnka wlać 1l wody, zagotować. Wrzucić suszoną włoszczyznę oraz przyprawy, chwilę gotować. Kolejno dodać starte ogórki oraz wodę z nich i pierś kurczaka. Całość gotować ok. 10-15 minut.

Smacznego!

wtorek, 16 marca 2021

Współpraca z "Soligrano"

Soligrano jest Polskim producentem żywności ze zbóż ekspandowanych. Przedsiębiorstwo zapewnia wysoką gwarancję jakości swoich produktów dostosowanych do potrzeb klienta. 

Ekspandowanie jest procesem, które polega na użyciu pary wodnej pod wpływem bardzo wysokiego ciśnienia. Uwalniany z surowca gaz powoduje zmianę jego struktury, zwiększenie objętości. Ten proces odbywa się w urządzeniach zwanych armatkami. 



W paczce znajdowało się:










Zapraszam do zakupów!

Już wkrótce na blogu przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!

czwartek, 11 marca 2021

Współpraca z "Natura Smaku"

Natura Smaku jest producentem żywności, która w swojej ofercie posiada produkty o wysokiej jakości. Surowce pochodzą z upraw ekologicznych, co wpływa zachowanie cennych wartości odżywczych gotowego produktu.


W paczce znajdowało się:


Zapraszam do zakupów!

Już wkrótce na blogu przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!