wtorek, 26 stycznia 2021

Ciasto z bakaliami i polewą czekoladową

Czy są tutaj wielbiciele bakalii? Mam coś dla was pysznego! Ciasto z bakaliami i polewą czekoladową. Pyszności!!!


Składniki:

Ciasto

Polewa

  • 30g gorzkiej czekolady
  • 10g oleju kokosowego

Sposób przygotowania:
Ciasto
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej rzepakowy, mąkę, proszek do pieczenia i aromat. Całość dokładnie wymieszać. Następnie dodać drobno posiekane bakalie obtoczone w mące. Wymieszać za pomocą szpatułki. Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 30-35 minut w 180 stopniach.

Polewa
W kąpieli wodnej rozpuścić gorzką czekoladę z olejem koksowym. Polać ostudzone ciasto.

Smacznego!

niedziela, 24 stycznia 2021

czwartek, 21 stycznia 2021

Współpraca z "Helio"

"Helio" jest marką, która w swojej ofercie posiada szeroki wybór bakali oraz mas do ciast. Wszystkie surowce pochodzą z upraw, gdzie dokonuje się dokładnej selekcji. Dzięki temu, produkty oferowane w sprzedaży cieszą się dużą popularnością!



Blog nawiązał współpracę z powyższą marką. W paczce znalazły się produkty z serii HELIO Natura:







Zapraszam do zakupów!

Już wkrótce na blogu przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!

wtorek, 19 stycznia 2021

Placuszki ryżowo-kokosowe

Najprostsze placuszki na świecie! Dla wielbicieli kokosu. Bardzo delikatne, dzięki mąki ryżowej. Doskonale się spiszą dla niejadków.



Składniki:

  • 2 jaja
  • 10g erytrytolu
  • 30g mąki ryżowej
  • 10g wiórków kokosowych
  • szczypta proszku do pieczenia
  • aromat
  • 5ml oleju rzepakowego do smażenia

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać mąkę, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i aromat. Całość dokładnie wymieszać. Smażyć na bardzo rozgrzanej patelni z olejem. Podać z swoimi ulubionymi dodatkami.

Smacznego!