wtorek, 22 grudnia 2020

Współpraca z "Crazy Fruit"

"Crazy Fruit" jest marką, która oferuje zdrowe soki z owoców. W butelkach, są "zamknięte" składniki odżywcze pochodzące z najwyższej jakości owoców i warzyw.  

Gama produktów jest bardzo szeroko, więc jest duży wybór dla wielbicieli soków owocowych i warzywnych. Soki są bez konserwantów, bez cukru i innych utrwalaczy. Smak jest jest niepowtarzalny! Idealne na przekąski pomiędzy posiłkami. 





W paczce otrzymałam:




Zapraszam do zakupów!

poniedziałek, 21 grudnia 2020

Torcik kawowo-jogurtowy

Dietetyczne torciki to rzadkość, a tu ba! Przygotowałam w zdrowej wersji torcik kawowo-jogurtowy! Bardzo prosty w wykonaniu! Biszkopt nasączony kawą jest rewelacyjny!


Składniki:

Biszkopt

  • 2 jaja
  • 20g erytrytolu
  • 60g mąki ryżowej
  • 100ml kawy - do nasączenia
Masa do przełożenia
  • 330g skyru naturalnego
  • 10g erytrytolu
  • 5g żelatyny + 50ml gorącej wody
  • płatki migdałowe - do dekoracji 

Sposób przygotowania:
Biszkopt
Jaja z erytrytolem utrzeć na puszystą masę. Dodać mąkę. Wymieszać za pomocą szpatułki - bardzo dokładnie, ale delikatnie. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec w 180 stopniach przez 30 minut. Upieczony i ostudzony biszkopt przekroić na pół. Oba blaty nasączyć kawą.

Masa do przełożenia
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i bardzo dokładnie wymieszać. Dodać erytrytol i skyr naturalny. Całość wymieszać.

Masę nałożyć na pierwszą warstwę nasączonego biszkoptu. Następnie nałożyć drugi blat i ponownie nałożyć masę. Wierzch posypać płatkami migdałowymi. 

Ciasto włożyć do lodówki na 2-3 godziny lub całą noc.

Smacznego!

piątek, 18 grudnia 2020

Współpraca z "Balviten"

"Balviten" to sklep internetowy, który zajmuje się sprzedażą produktów bezglutenowych. W swojej ofercie posiada szeroki wybór produktów przeznaczonych dla osób z nietolerancja glutenu, fenyloketonurię, chorych na celiakię, ale nie tylko!






W paczce znajdowało się: 








Zapraszam do zakupów!