niedziela, 6 grudnia 2020
piątek, 4 grudnia 2020
Współpraca z "Kawowy Raj"
"Kawowy Raj" jest nowym internetowym sklepem głownie posiadającym różnego rodzaje kaw po mielone, ziarniste czy aromatyzowane, ale nie tylko. Ponadto można tam kupić herbaty owocowe oraz zestawy kaw i herbat. Sklep ceni sobie wysokiej jakości produkty, które ucieszą nie tylko wielkich wielbicieli kaw i herbat.
Blog nawiązał współpracę z powyższym sklepem nie tylko na degustację kawy, ale również wykorzystanie jej w przepisach! Tak! Z kawy można zrobić danie!
Wybrałam kawę aromatyzowaną:
czwartek, 3 grudnia 2020
Pieczone wegańskie kotleciki z tofu, słonecznikiem łuskanym, siemię lnianym i ziołami prowansalskimi
Idealny posiłek dla wegetarian, wegan czy zwyczajnych "mięsożerców". Wegańskie kotleciki, które smakują wyśmienicie, a z dodatkiem słonecznika łuskanego, siemię lnianego i ziół prowansalkich to niebo w gębie!
Składniki:
- 180g tofu naturalnego
- 5g oleju rzepakowego
- 20ml zimnej wody
- 30g mąki orkiszowej
- 5g słonecznika łuskanego
- 5g siemię lnianego
- 5g ziół prowansalskich
- pieprz, sól, czosnek granulowany, papryka słodka
środa, 2 grudnia 2020
"Chleb domowy z Porąbki" z awokado
"Chleb z Porąbki" jest gotową mieszanką do wypieku domowego chleba. W swoim składzie znajduje się m.in. mnóstwo nasion tj. dynia, słonecznik łuskany czy siemię lniane. Taka mieszanka idealnie nadaje się dla osób ceniących czas oraz prostotę w przygotowaniu. Postanowiłam w prosty sposób zaprezentować propozycję podania gotowego chleba. A mianowicie chlebek doskonale się łączy z awokado. Awokado jest owocem, który jest bogaty w kwasy Omega-6 i Omega-3, a ponadto zawiera potas korzystanie działając na układ nerwowy. Co więcej jest bogate w witaminy C,E i A.
Składniki:
- mieszanka do wypieku chleba
- awokado