sobota, 7 grudnia 2019
czwartek, 5 grudnia 2019
Sernik a'la bounty
Kto nie lubi słodyczy? Bywają rzadkie przypadki, ale łasuchów jest więcej! Co prawda nie jest to baton, ale ciasto i na dodatek sernik! Idealne dla wielbicieli kokosa.
Składniki:
Spód
Sposób przygotowania:
Spód
Do miski oddzielić żółtka od białek. Do żółtek dodać wszystkie rodzaje mąk, olej kokosowy, erytrytol i kakao. Całość zagnieść. Wyłożyć do natłuszczonej formie.
Masa serowa
Białka ubić na sztywną pianę. W oddzielnej misce rozgnieść widelcem ser. Dodać budyń, erytrytol i wiórki. Dokładnie wymieszać, a następnie dodać ubite białka. Bardzo dokładnie wymieszać. Przelać na spód. Ciasto piec przez 40 minut w 180 stopniach.
Po ostudzeniu powierzchnie posypać kakao.
Smacznego!
Składniki:
Spód
- 2 żółtka
- 1 łyżka erytrytolu
- 5 łyżek oleju kokosowego
- 3/4 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
- 2 łyżki mąki kokosowej
- 1 łyżka kakao
- 2 białka
- 250g (1 kostka) twarogu
- 40g (1szt.) budyniu śmietankowego
- 1 łyżka erytrytolu
- 2 łyżki wiórek kokosowych
Sposób przygotowania:
Spód
Do miski oddzielić żółtka od białek. Do żółtek dodać wszystkie rodzaje mąk, olej kokosowy, erytrytol i kakao. Całość zagnieść. Wyłożyć do natłuszczonej formie.
Masa serowa
Białka ubić na sztywną pianę. W oddzielnej misce rozgnieść widelcem ser. Dodać budyń, erytrytol i wiórki. Dokładnie wymieszać, a następnie dodać ubite białka. Bardzo dokładnie wymieszać. Przelać na spód. Ciasto piec przez 40 minut w 180 stopniach.
Po ostudzeniu powierzchnie posypać kakao.
Smacznego!
wtorek, 3 grudnia 2019
Ciasto z orzechami
Zbliża się zima, większość z nas ma własne ogrody co z tym się wiąże, że mamy zapasy w spiżarce! Jedne z tych zapasów to orzechy! W moim ogrodzie są orzechy włoskie i laskowe. Z tych surowców przygotowałam bardzo proste ciasto!
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 2 łyżki erytrytolu
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 3 łyżki mąki ryżowej
- 3 łyżki mąki kukurydzianej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki orzechów włoskich
- 3 łyżki orzechów laskowych
- aromat
- wiórki kokosowe
- płatki migdałowe
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej kokosowy, oba rodzaje mąk i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać. Dodać posiekane i obtoczone w mące orzechy. Ponownie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na powierzchnie posypać wiórkami kokosowymi i płatkami migdałów. Piec przez 35 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
niedziela, 1 grudnia 2019
Subskrybuj:
Posty (Atom)