Kto nie lubi słodyczy? Bywają rzadkie przypadki, ale łasuchów jest więcej! Co prawda nie jest to baton, ale ciasto i na dodatek sernik! Idealne dla wielbicieli kokosa.
Składniki:
Spód
Sposób przygotowania:
Spód
Do miski oddzielić żółtka od białek. Do żółtek dodać wszystkie rodzaje mąk, olej kokosowy, erytrytol i kakao. Całość zagnieść. Wyłożyć do natłuszczonej formie.
Masa serowa
Białka ubić na sztywną pianę. W oddzielnej misce rozgnieść widelcem ser. Dodać budyń, erytrytol i wiórki. Dokładnie wymieszać, a następnie dodać ubite białka. Bardzo dokładnie wymieszać. Przelać na spód. Ciasto piec przez 40 minut w 180 stopniach.
Po ostudzeniu powierzchnie posypać kakao.
Smacznego!
Składniki:
Spód
- 2 żółtka
- 1 łyżka erytrytolu
- 5 łyżek oleju kokosowego
- 3/4 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
- 2 łyżki mąki kokosowej
- 1 łyżka kakao
- 2 białka
- 250g (1 kostka) twarogu
- 40g (1szt.) budyniu śmietankowego
- 1 łyżka erytrytolu
- 2 łyżki wiórek kokosowych
Sposób przygotowania:
Spód
Do miski oddzielić żółtka od białek. Do żółtek dodać wszystkie rodzaje mąk, olej kokosowy, erytrytol i kakao. Całość zagnieść. Wyłożyć do natłuszczonej formie.
Masa serowa
Białka ubić na sztywną pianę. W oddzielnej misce rozgnieść widelcem ser. Dodać budyń, erytrytol i wiórki. Dokładnie wymieszać, a następnie dodać ubite białka. Bardzo dokładnie wymieszać. Przelać na spód. Ciasto piec przez 40 minut w 180 stopniach.
Po ostudzeniu powierzchnie posypać kakao.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz